Tervetuloa

Tule keskustelemaan sanomalehden uusista jakelukonsepteista!

Sanomalehti ja aamukahvi on monelle tuttu ja rakas rutiini, josta ei halua helpolla luopua. Vaikka media tarjoaa jo laajasti palveluitaan digitaalisesti, silti iso osa kuluttajista haluaa edelleen tilata sanomalehtensä kotiin painettuna. Samaan aikaan painetun sanomalehti- ja postimäärien väheneminen on nostanut jakelun kustannustehokkuusvaatimuksen uudelle tasolle, mikä tuo kasvavia haasteita yrityksille. Uusia innovaatioita ja toimintatapoja jakelun tehostamiseksi ja varmistamiseksi tarvitaan.

Palvelurobotiikkaa sekä ohjelmistorobottien kaupallista käyttöä on kehitetty viime aikoina kiihtyvällä vauhdilla. Voidaanko jakelun tehokkuutta lisätä käyttämällä kuljetusrobotteja, uudenlaisia poljettavia ja sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, drooneja, itseohjautuvia ajoneuvoja ja näiden yhdistelmiä? Entäpä aamujakelun konsepti sinällään – tulisiko sitä uudistaa niin, että sanomalehden lisäksi voisit tilata vaikka vastaleivottua leipää ja valmiin aamupalan itsellesi? Millaisia muunlaisia palveluita voisi liittää varhaiseen lehden jakeluun?

Owelassa vaihdetaan ajatuksia sanomalehden aamujakelun kehittämisestä ja ideoidaan uusia palvelukonsepteja. Keskustelu on avoinna kaikille kiinnostuneille maaliskuun 2018 loppuun saakka. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta “Liity projektiin!” (tai “Join the project!”) -linkkiä ja tule mukaan keskusteluun! Aktiivisten keskustelijoiden kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja.