ruttu

Kaupunkkit

Muistan hyvia kun viellä 70 luvulla poliisit kavelikaduilla niin on tullut mieleen että miksi nykyjään poliisit voisi kävellä ainna siloin täälöin se toisi moneen keskustaan turvalsuuden tunnetta niin liikeissi kuin yksin kulkeviin ihmisiin. ei niiden tavitsisi jatukuvasti siellä kävellen kulkea mutta satunaisesti. Ja näin tulisi poliisi lähemmäksi ihmistä johon olisi helpompi luottaa.

3 kommenttia

 1. En tiedä onko muualla, mutta Helsingissä lähin vastine on ratsupoliisi ja kesäisin fillaripoliisi. Täytyy kyllä sanoa että vähän samansuutaista ajattelin kun Poliisit-sarjassa näytettiin miten menivät tanssilavalle katsomaan menoa vaikka tunnustivat ettei siellä koskaan ole häiriöitä…

 2. neutraali

  Nykyajan poliisista ei tule rauhallisuuden tunnetta. jos edes vähänkin vielä muistuttaisivat sitä ystävällistä ja siistiä poliisia (vaatetus ja muukin ulkoinen habitus) 70-luvun poliisia niin asia olisi eri. nykyään ovat kaljupäitä jotka ovat varustautuneet maihinnousukengillä ja haalarein jotka olivat käytössä ennen vain erikoistilanteissa.

  nykypoliisi on kaukana turvantunteesta.

 3. Olisihan tuo muuten helppo testata, kun jonkun yleisen reitin varrella olisi kävelypartiossa sekä päällystöstä lainattu “prässihousuinen” virkapukupoliisi, ja parin korttelin päässä kaljupäinen maihinnousukenkähaalaripoliisi.
  Sitten siitä kulman taakse ja olisi kyselytutkijat paikalla. Voi olla romanikerjäläisen näköinen ja ördäävä dena kummankin vaikutusalueella, niin saataisiin sekin kokemus heti talteen että tehoaako virkapuvun arvovalta enää, vai odotetaanko jo sotilaallisempaa kokemusta turvallisuustunteen saavuttamiseksi.
  Olisi hyvä aihe poliisi-AMK:ssa jollekkin lopputyöksi.