wimmu

Esineiden internet rakenteiden kunnossapidon sovelluksena

Rakennusten ja rakenteiden elinkaarihankkeet ovat yleistyneet, joissa suunnittelu ja kunnossapito sekä peruskorjaus muodostavat katkeamattoman, koko elinkaaren kattavan ketjun. Erilaisten anturien ja niiden välittämän tiedon yleistyessä voisi ajatella, että toteutettaisiin muussakin mielessä älykkäitä rakennuksia ja rakenteita kuin vain taloteknologian keinoin.

Esim. silloissa ja kattokannattimissa voisi olla anturit, jotka tunnistaisivat painumat, värähtelyt, korroosion, jne, joista saataisiin sekä reaaliaikaista dataa että hteenvetoraportteja ja korjaustoimenpiteet voitaisiin tällöin optimaalisesti ajoittaa ilman, että tarvittaisiin erillisiä tarkastuskäyntejä. Järjestelmä hälyttäisi, kun jotain huomionarvoista olisi havaittavissa.

Yksi kommentti

  1. Teoriassa näin ja olen samaa mieltä.

    Käytännössä menee niin, että pahasuisin tai arvovaltaisin sanoo mielipiteensä ja sen suuntana kumartaa yhteisön herrat ja narrit. Ei ole väliä löytyykö aiheesta puoltavia julkaisuja vai ei, mutu-tuntumalla mennään.
    Ja jos joku keksisikin antureita käyttää, marginaalit on asuntokuplasta lainatulla laskukaavalla laskettuja eikä niistä saada järkevän hintaisia investointeina tai palveluina.

    Suomea ei pelasta kuin pakollinen tehtäväkierto keski- ja ylimmässä johdossa.