X98029

Aurinkoparisto

On olemassa ladattavia paristoja ja on olemassa ladattavien paristojen latureita. On myös olemassa aurinkokennolla toimivia latureita.

Mutta miksi meillä ei ole olemassa suoraan auringonvalolla ladattavia paristoja – aurinkoparistoja?

Ohuella aurinkokennolla peitetyn pariston voisi jättää auringonpaisteeseen tai ehkä myös lampun valoon lataantumaan kunnes se olisi täynnä.

Löytyy auringonvalolla ladattavia vara-akkuja ym. mutta pitäisi olla myös AAA- ja AA- tavallisen kokoisia pyöreitä ym. paristoja kameroihin ja taskulamppuihin. Ei ole ainakaan vielä kaupoissa näkynyt.

Siinä ideaa Airamille vai vieläkö se tekee paristoja? Ehkä vain termospulloja?

 

 

 

5 kommenttia

 1. Ei meinaa mahtua 2100mA ladattava paristo samankokoisen alkalin tilalle kaikkii laitteisiin, joten tuo olisi kokonsa puolesta todella haastava. Tai sitten hyväksyttäisiin se että loppuu nopeammin kun on ilmaista ladata.

  Vähän sama kuin oli ajatuksessa aurinkokennokompressorista, joka täyttää paineilmasäiliön, josta käytetään paineilmamoottorilla varustettua ruohonleikkuria, niin onko väliä että hyötysuhde on huono, kun päästöjä ei ole ja energia on ilmaista. Sittemmin akkutekniikka kehittyi ja akkuleikkurit ovat jo pienillä pihoilla toimiva ajatus, mutta akut eivät ole niin kierrätettäviä ja päästöttömiä kuin simppelit mekaaniset koneet ovat.

 2. Joo, ei tosiaan taitaisi mahtua. Mutta jos tekniikka ja materiaalit kehittyvät tarpeeksi, niin sitten voisi mahtua. Olisi vaan mukava pyöräyttää sormiparistot ikkunanlaudalle aurinkoon latautumaan.
  Pienemmissä laitteissa käytettävät vuosia kestävät superparistot tekevät tuloaan samoin kuin tekniikka, joka nappaa laitteisiin virtaa wlan-liikenteestä, valosta ja melusta sekä myös liikkeestä. Mutta niitä odotellessa, lataillaan vaan paristoja tai ostetaan uusia.

 3. Tuo radiotaajuuksista tehoa varasta tulevaisuus ei tule olemaan vahva, jos ei sitten tehdä jollekkin netti-tv:n syrjäyttämälle kanavataajuudelle kovatehoinen lähetys, joka lähettää vain tehoa ja tahdistussignaalia, ehkä aikaakin vaikka siinä samalla. Tuo muu liikenne ei pidä siitä, että joutuisivat nostamaan lähetystehoa jotta signaali kantaa yhtä pitkälle kuin ennen (kuuluvuus heikkenee sitä enemmän kuin on välissä vastaanottoa).

  Toisaalta siinä olisi tulevaisuuttakin: kännykkämastoja kun on tosi tiuhassa, niin sellaisiin vähemmän raju teholähetys ja toiseen pisteeseen edelisen pisteen lähetystehon mittaus, niin lähetystehoa osattaisiin npeasti kasvattaa jos kuuluvuus alkaa heiketä.

 4. Kun olisi tablet-tietokoneen kokoinen aurinkokenno, jonka taustalle integroitu akku, niin laitetta voisi ladata päivällä ja akusta sitten ladata kännykkää/paristoja/vast kun tarvitsee.
  Jokohan milloin autojen kojelauta päällystetään taipuisalla aurinkokennolla mieluumin kuin nahalla? Olisi siinäkin puoli neliötä ainakin pintaa jolla latailla akkua. Tervetullut lisä sekin paljon starttimoottoria käyttävin ekoautoihin ja kunnolliset akut sisältäviin hybrideihin.